pondělí 16. dubna 2012

Zeleň




Jestli březen kožich stáhl, duben rád by po něm sáhl. 

 Mám slabost pro zeleň. Možná tahle věta od skoro čtrnáctileté holky zní poněkud divně, ale je to pravda. Proto bych tento článek chtěla věnovat fotkami z google.cz, na kterých jsou zahrady se spoustou zeleně.

http://www.profimedia.cz/fotografie/spanelstina-zahrada-stresni-zahrady-high-street/profimedia-0080796550.jpg 

http://japonska-zahrada.chytrak.cz/Japonska-cajova-zahrada-san-francisco.jpg

  V japonské zahradě se musí krásně odpočívat.

http://www.bonsaiempire.com/images/stories/bonsai-tree.jpg

K japonské zahradě patří bonsaj. Jako malá jsem si ráda hrála na písku a stavěla domky pro lidi. Když se v písku objevil plevel, byla jsem nadšená. Když byl dost vysoký, představoval les. Myslím, že bonsaj by mi k tomuto účelu posloužila mnohem lépe. 
Moc se mi ty titěrné stromečky s tenkým kmenem a větvemi, na kterých rostou maličké lupeny, líbí. Je to neuvěřitelně roztomilé.
  
http://harmonicka-zahrada.cz/var/harmonicka-zahrada.cz/storage/images/ukazky/inspirace/anglicka-zahrada-johna-gilberta/3777-1-cze-CZ/Anglicka-zahrada-Johna-Gilberta_large2.jpg 

Abych neurazila zahrady anglické, i ty jsou moc hezké. Líbí se mi ta zákoutí s velkými keři, posekaným trávníkem a zajímavými židličkami a lavičkami.

Musím podotkonut, že francouzské zahrady k mým oblíbeným nepatří. Je to pěkné, sestříhané keře a vysázené záhony s květinami do určitého tvaru, ale mně to přijde moc opečovávané.

  http://i.bnet.com/blogs/rooftop-garden-flickr.jpg
  
A co byste řekli na zahradu na střeše nějakého domu?

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgbRVi_X-hJJcyElyjyZuiq8URSKY0na_-AhucjIQAZsLkxpBUrMYCZAu1Q7qCxHRkpm7nP3h0170kyR-xS162i1VdcEufneW0xayGJrm7D8IJEZ3SUYneOS_qjxO1V8BXXRax3gJIHcjc/s1600/Rooftop-Terrace-Pic-1.jpg

I tohle se mi líbí =) 


 
A jako poslední zahrada, která končí kdesi. 

Pa =)
Verry Chatty
PS: Klára měla takový praštěný nápad, že já si budu hrát na modelku a ona mě bude fotit. Chtěla, abych si na to vzala spoustu věcí, ale víc než půlku nemám.
A taky se mě ptala, zda se nebojím sama v lese. Ale kdybych bylav tom lese  sama, jak by mě Klára mohla vyfotit?
A obě máme obavy, že to nakonec skončí fiackem.
Proč?
Podívejte se z okna.
U vás neprší?
Aha, to jsem nevěděla.
U nás jo.
Chcete to vyfotit?


2 komentáře: